Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/priorslykke.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/priorslykke.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600
Stempelkaffe | Priorslykke

Stempelkaffe

kaffepåkanden

En god kop kaffe er efter min optik indbegrebet af hygge. Dagens indlæg skal derfor dedikeres til kaffe, stempelbrygning, god kaffekvalitet og en lille smule økologi. ♥

Jeg ejer ikke en kaffemaskine. Til gengæld har jeg en stempelkande, og derfor brygger jeg altid stempelkandekaffe – det er let, hurtigt og virkelig lækkert – i hvert fald hvis man har en god kaffe til formålet. For en måneds tid siden modtog jeg en pakke fra Øristeriet. Udover en himmelsk duft som spredte sig i hele min lille lejlighed, indeholdte pakken også tre forskellige varianter af kaffelækkerier. Jeg valgte at få min kaffe formalet, men hvis du har en kaffekværn, kan du med fordel bestille hele bønner. Hvis du ligesom jeg bestiller kaffen formalet, kværner Øristeriet bønnerne for dig lige inden levering – så kaffen er helt friskkværnet når den ankommer med pakkeposten.

Jeg foretrækker at brygge min stempelkaffe på nedenstående vis. Der ligger ikke den store videnskab bag og det kunne være sjovt at høre: Hvordan mon I foretrækker at brygge jeres kaffe?

stempelkaffe

Stempelkaffe, 1 kande:
1. Kaffen vejes af – 7 gram pr. kop. Jeg har en 8 koppers stempelkande så dvs. jeg skal bruge 56 gram, som fyldes i stempelkanden. Stempelkander findes som regel gerne i enten tre- eller ottekoppers.

2. Vand koges og køler af et par minutter, så temperaturen er ca. 95 grader når den hældes over kaffen i stempelkanden. Det er vigtigt at vandet ikke er helt kogende!

3. Når vandet er hældt over kaffen, skal den trække i 5 min. Pres derefter stemplet ned i kaffen. Voilá! Frisk kaffe klar til servering.

kaffe_edited-1

Øristeriet er et statskontrolleret økologisk kafferisteri. Kvaliteten er i top, og som tidligere nævnt, rister de kun kaffe til ordre og ikke til lager. Du er derfor sikker på at få en 100% frisk kaffe. Jeg har nu smagt disse varianter: Guatemala, Sidamo og Colombia. Næste gang skal der helt sikkert et par stykker espressovarianter på bestillingslisten, også må jeg hellere få anskaffet mig en god kaffekværner! Det er desuden værd at nævne, at kaffen leveres i lufttætte poser med envejsventil, der sikrer længere holdbarhed, og bare er super praktisk!

Jeg vil runde af herfra, stemple mig en god kop kaffe med mælkeskum på toppen, og ønske jer en rigtig dejlig weekend ♥

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *