Squashboller

squashboller3Vi fortsætter lige i squashens tegn.. Årsagen dertil skrev jeg lidt om i dette indlæg. Efter et par lækre squashopskrifter, har jeg nu kun én squash tilbage og jeg forestiller mig at den skal bruges til aftensmaden i morgen. Squashbollerne blev en stor succes, og bliver spist herhjemme både morgen, middag og aften. Bollen er grov, og er også ideel til madpakken.

Madpakker bliver der dog ikke smurt mange af herhjemme, vi har nemlig ferie. Rettere sagt – jeg har ferie. R går på ferie på fredag, og så går det for alvor løs! Jeg glæder mig til at fortælle mere om vores ferieplaner, men indtil nu må I nøjes med en opskrift på en portion lækre squashboller. 

Jeg håber I nyder weekenden, hvor vejret lægger op til indendørs hygge. Hos os står den på ferieplanlægning, cirkus og familiefødselsdag ♥

squashboller2

Squashboller, 16 stk.:
2 dl lunkent vand
2 dl skummetmælk
30 g gær
1 spsk honning
1½ tsk salt
150 g grahamsmel
250 g groft revet squash (svarer til 1 squash)
600 g hvedemel
Evt. ekstra mel til efter første hævning
1 æg til pensling

Mælken lunes i en lille gryde, og hældes i en skål med lunken vand. Gæren røres i. De øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes. Lad dejen hæve tildækket ca. 1 time. Fortsæt derefter æltning og tilsæt ydereligere hvedemel til dejen har en passende konsistens (bollerne må gerne være fugtige). Form bollerne og lad dem hæve på bagepladen i ca. 15 min. Pensel bollerne med æg og bag dem i 15-20 min. ved 200°C.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *