Saltmandler med lakrids

lakridsmandler1På udkig efter en sund snack? Så kan jeg på det varmeste anbefale disse lakridsmandler.

Da jeg havde en portion mandler tilbage i køkkenskuffen, passede det lige akkurat til, at der kunne blive til en portion af disse. Jeg synes at de fungerer perfekt som snack eller i en salat. Næste gang vil jeg forsøge mig med nogle mandler overtrukket med chokolade – eller honning. Måske man også kunne prøve med citron? Mmmh.. Jeg er altså vild med mandler i alle afskygninger!

Måske jeg burde overveje at lave en større portion næste gang, for disse uimodståelige mandler bliver altså spist samme dag som de bliver lavet!

Lakridsmandler, 200 gram:
200 g. mandler
2 dl. vand
2 spsk. groft havsalt
1½ spsk. lakridspulver f.eks. Urtekrams

Skyl mandlerne grundigt i en skål med vand eller under vandhanen, så al overskydende skal og farve ryger af. Kom mandlerne i en gryde med kogende vand og tilsæt salt og lakridspulver. Lad det stå og trække i gryden ved svag varme i 30 minutter, og sigt derefter vandet fra med en si. Fordel mandlerne på en bagepapirsbeklædt bageplade, og bag dem ved 170 grader i cirka 25 minutter.

lakridsmandler2lakridsmandler4

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *