Rosinboller

rosinboller2_edited-1

Efter at have holdt fødselsdag og bagt disse fødselsdagsboller havde jeg stadig en pakke gær liggende i køleskabet. Jeg besluttede derfor at bage en portion rosinboller, da jeg i disse dage går herhjemme, fordi jeg er ved at skrive en afsluttende opgave i forbindelse med min kontoruddannelse. Jeg synes det er så skønt og nemt at have en portion boller, som jeg kan gå og gnaske i løbet af dagen, men som også kan spises til morgenmad. På den måde bruger jeg nemlig ikke unødvendig meget tid på forberedelse af måltider, når det alligevel kun er mig som er hjemme.

På trods af at det stadig er rent lunt udenfor, kan jeg tydeligt se, at efteråret er på vej. Jeg elsker efterår – ligeså højt som jeg elsker de tre andre årstider. Faktisk elsker jeg bare når  årstiderne skifter. Efterår ligger op til en masse indehygge med tæpper, stearinlys, varme drikke og spændende bøger. Jeg kan udover opskriften på disse skønne rosinboller også anbefale disse efterårsboller som egner sig perfekt til en indendørs septemberdag. Hvis ikke jeg havde en opgave der skulle skrives, ville jeg helt sikkert sætte mig i en stor lænestol med en god bog, en lun bolle og en varm kop te ♥

rosinboler1

Rosinboller, 25 stk:
200 g. rosiner
1 dl. æblejuice
1 kg. hvedemel
150 g. sukker
3 tsk. groft salt
3 tsk. kardemomme
6 dl. mælk
50 g. gær
150 g. stuetempereret smør
1 æg, sammenpisket + 1 æg til pensling

Hæld æblejuicen i en skål og tilsæt rosinerne – lad skålen stå i minimum 1 time. Dræn rosinerne for væske. Bland rosiner, hvedemel, sukker, kardemomme og salt i en stor skål. Varm mælken i en lille gryde til fingervarm temperatur og tilsæt gær – rør til gæren er opløst. Hæld nu mælken i skålen med melet og rør. Tilsæt 1 sammenpisket æg og stuetempereret smør til blandingen og rør til dejen er jævn. Dejen må gerne være klistret. Dæk skålen til med et klæde og lad den hæve i 1 time. Hæld derefter dejen ud på et meldækket bord, form bollerne og læg dem på en beklædt bageplade og lad dem hæve i 30 minutter. Mens du venter: Forvarm ovnen til 200 grader. Inden du sætter dine boller i ovnen: Pensl bollerne let med et sammenpisket æg og bag bollerne i cirka 15-20 minutter til de er gyldne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *