Rigtig gode romkugler

romkugler1_edited-2Trøfler, trøffelkugler, romboller eller bare romkugler! Kært barn har vel mange navne. ♥

Det har været lidt sløjt med kageopskrifter på det seneste. Dette skyldes mit sundhedsprojekt som naturligvis ikke indeholder store mængder kage. MEN når der er en anledning, så skal der kage på bordet – og på bloggen selvfølgelig. R havde i sidste uge fødselsdag, og da jeg havde en fridag, havde jeg jo passende tid til at kreere en portion, som han kunen tage med på arbejde til sine kollegaer – hvilket faldt i rigtig god jord, har jeg ladet mig fortælle.

Egentlig er disse romkugler jo ret taknemmelige at lave, men de smager virkelig godt – og er faktisk alle kalorierne værd! Romkugler er desuden en ideel kage, hvis du er med i kampen om at mindske madspild; så husk altid at gemme diverse kagerester i fryseren, så du hurtigt og nemt kan lave en portion romkugler.

IMG_3946

Romkugler, 12-16 stk.:
♥ 400 g. kagerester (roulade/wienerbrød/mazarinkage)
♥ 4 spsk. marmelade (vælg din favorit eller hvad du har i køleskabet)
♥ 3 spsk. kakao
♥ 1 tsk. vaniljepulver
♥ 2 spsk. romessens
♥ Krymmel/kokosmel til drys

Stavbled kageresterne til du opnår en smuldret masse. Tilsæt derefter marmelade, kakao, vaniljepulver og romessens. Rør rundt til massen bliver ensartet. Fordel massen i cirka 12-16 stykker (afhænger af hvor store du ønsker dine romkugler skal være) på en tallerken med bagepapir, og sæt tallerkenen i køleskabet i en times tid. Rul de afkølede romklumper til runde kugler. Tril kuglerne i den ønskede krymmel/drys.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *