Om livretter og falafler

falafler2

Når jeg bliver spurgt om min livret, har jeg svært ved at svare. For det første er jeg bestemt ikke kræsen og for det andet, synes jeg at der findes så mange gode retter, som er umulige at stille op imod hinanden. Jeg synes at et godt måltid hører sig forskellige anledninger til. Selvom flæskesteg er en god spise, er det ikke den jeg vil foretrække på en varm sommerdag.

Når det er sagt, er der en spise jeg er blevet rigtig glad for hen over de seneste måneder – nemlig falafler. Jeg har lavet dem et par gange, og der findes et hav af forskellige opskrifter på skønne falafler. Jeg er kommet frem til nedenstående opskrift, som jeg synes er super skøn og nem at følge. Har i mon én – eller ligesom jeg – ti eller flere livretter? ♥

falafler1

Falafler, 2 personer:
200 g. tørrede kikærter
1 tsk. tahin
1 håndfuld persille
1 lille rødløg
1 fed hvidløg
1 tsk. spidskommen
1 knsp. stødt chili
1 tsk. bagepulver
1 spsk. citronsaft
2 spsk. rasp
2 æg
1 knsp. salt
1/2 liter rapsolie til stegning

Sæt kikærterne i blød i koldt vand i 10-12 timer. Kog derefter kikærterne i 40 minutter og blend kikærterne sammen med de øvrige ingredienser. Form falaflerne runde med en ske, og kom dem i en gryde med sprudlende varm olie indtil falaflerne bliver gyldne og sprøde – det går stærkt, så hold øje! Server derefter.
Forslag til tilbehør: Tahindressing, humus, tomatsalat, fladbrød og friske krydderurter.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *