Müslibar med tranebær

müslibar1Weekenden herhjemme har for mit vedkommende stået på kursus. Jeg er ved at læse et merkonom fag som hedder konceptstyring i detailhandel. Det er super spændende, men selvfølgelig lidt uheldigt at et af weekendkurserne faldt midt i min ferie. På den anden side set, kom jeg veloplagt og udhvilet til de 2 dages kursus efter min første uges ferie. Nu går jeg ind i min anden uge, og jeg er slet ikke træt af ferie endnu!

Fredag besluttede jeg mig for, at få brugt de rosiner og tranebær jeg har haft liggende i køkkenskuffen i evigheder. Jeg gik og spekulerede lidt på, hvad jeg skulle bruge disse til. Jeg besluttede mig for at bage disse müslibar, som er super gode at have med i tasken på en sådan weekend, og da der blev en god portion, kunne R jo passende gå og snacke resten herhjemme. 

müslibar2müslibar3

Müslibar, 20 stk.:
3 dl. lunkent vand
6 spsk. tørrede tranebær
4 spsk. rosiner
100 g. stuetempereret smør
3 spsk. honning
100 g. havregryn
100 g. hirseflager
50 g. hakkede mandler
50 g kokosmel
100 g fuldkornshvedemel
1 tsk. bagepulver

Hæld tranebær og rosiner i en skål med det lunkne vand, og lad dem stå i blød i 10 minutter. Si derefter vandet fra, og halver rosiner og tranebær med en kniv.  Bland den stuetemperede smør sammen med honning i en skål, så der opnås en ensartet masse. Hæld de øvrige ingredienser i skålen, og rør til dejen er jævn. Er dejen for tør, så tilsæt yderligere vand efter behov. Forrm nu din dej, til små, aflange barer. Jeg lavede mine af en størrelse på cirka 2 x 6 cm. og fik 20 stk. Fordel barerne på en beklædt bageplade, og bag dem ved 175 grader i cirka 25 minutter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *