Morgengrød med æble, kanel og hørfrø

overnightoatæble

Jeg er vild med grød! For nogle år tilbage spiste jeg det dagligt som morgenmad, men jeg er af en eller anden årsag kommet ud af min grødperiode – og det skal der laves om på – lige nu! Grød er nemlig sundt, nemt og velsmagende. Denne grød forberedes dagen/aftenen inden den skal spises, og får lov til at stå i køleskabet natten over, og er en såkaldt ”overnight oat”.  Den kan både spises kold og varm – så det kan man jo afgøre, alt efter hvor travlt man har om morgenen.

Der er så mange variations muligheder at overnight oat næppe bliver kedeligt, men en af mine favoritter lige i øjeblikket er denne variant. ♥

Morgengrød, 1 portion:
1 dl. vand
1 dl. havregryn
1 dl. skummetmælk
1 spsk. neutral skyr
1-2 tsk. kanel
Korn fra 1 vaniljestang
Topping: æble, mandler og hørfrø i små stykkeer

Bland alle ingredienserne til en masse og lad massen stå i køleskabet natten over i en lufttæt skål. Top som du ønsker – jeg brugte æble, mandler og hørfrø hvilket kan anbefales. Jeg opvarmede portionen, da jeg foretrækker varm grød, men kan som sagt også med fordel spises kold.

overnightoatæble2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *