Meatza

meatza1

Me – A hva for noget? Det var min tanke, da jeg første gang læste om meatza på en blog jeg tilfældigvis kom forbi. Der gik lidt tid inden jeg opfangede at navnet meatza står i stedet for pizza. Navnet skyldes selvfølgelig at den traditionelle pizzabund er undladt, og udskiftet med en bund af kød. R kalder meatzaen for en bundløs pizza, og det giver måske meget god mening. Meatza er blevet en stor succes herhjemme og den ”bundløse pizza” har da også været på bordet nogle gange siden den første gang blev introduceret på aftensbordet.

Metza har – ligesom pizzaen uendelige tilberedningsmuligheder, da du kan toppe den præcis som du har lyst. Topping er afgørende for det endelige resultat, og du kan variere denne ret, så den aldrig bliver ens, alene med toppingen. Meatza er en god, solid kødret som virkelig mætter!

Meatza, 2 pers.:
Kødbund:
500 g. hakket oksekød
2 æg
1 fed hvidløg
1 spsk. oregano
Salt og peber
Tomatsovs:
Hakkede tomater (1 dåse)
1 fed hvidløg
1 løg
Salt og peber
Olie til stegning

Rør alle ingredienserne sammen. Fordel kødet i to portioner. Form to bunde og bag dem i cirka 10 minutter ved 200 grader. I mens bundene er i ovnen, kan du tilberede tomatsovsen.

Svits løg og hvidløg i en smule olie. Tilsæt hakkede tomater, bring det i kog et par minutter og smag til med salt og peber. Når bundene kommer ud af ovnen, fordeles tomatsovsen henover bundene. Meatzaen er nu klar til at blive toppet. Som topping valgte jeg til denne udgave spinat, champignon, rødløg, tomat, mozzarella drysset med oregano. Vælg dine egne favoritter 

meatza2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *