Rabarbermuffins med marcipan og hindbærdrys

rabarbermuffins

Mmmh rabarber! Jeg er vild med denne årstid, og du kan ligenu finde nogle ret skønne rabarber i super- eller på torvemarkederne, hvis altså ikke du er så heldig at have dem i egen have. Da jeg fandt en pakke marcipan i bunden af en af mine køkkenskuffer, besluttede jeg mig for at denne skulle bruges til de kager jeg igår havde lovet at medbringe på mit arbejde. ♥

Rabarbernes syrlige smag, passer perfekt med den søde marcipan. Jeg dryssede dem med frysetørrede hindbær, da de ikke blev så rabarberrøde som jeg havde forestillet mig.

Muffinsformene er købt i Netto til 20 kr. for en pakke med 25 stk – hvortil der også medfølger pynt.

De frysetørrede bær er jeg blevet ret glad for på det seneste, og har da også lystigt anvendt dem i diverse opskrifter. For det første er de dekorative, og giver kagerne et indbydende udseende.Men derudover smager de friskt, og er perfekt til søde kager som disse.

rabarbermuffins2

Rabarbermuffins, 20 stk.
120 g. snittet rabarber
150 g. sukker
100 g. smør
120 g. marcipan, skal rives
Korn fra 2 vaniljestænger
2 æg
190 g. creme fraiche
190 g. hvedemel
1½ tsk. bagepulver

Rabarberne vendes i 30 g. sukker. i en skål. Lad det trække, mens du i en anden skål blander smør, revet marcipan, vaniljekorn og 120 g. sukker. Pisk derfter æggene i, og pisk indtil dejen er cremet. Rør derfter creme fraiche, hvedemel og bagepulver i. Tilsæt derefter de sukkervendte rabarberer. Fordel dejen i muffinsforme.

Topping:
50 g. snittet rabarber
50 g. sukker
35 g. hvedemel
50 g. blødt smør
70 g. marcipan, skal rives

Bland alle ingredienser i en skål. Dejen må gerne være smuldret.

Læg en klat topping på hver dejklat i muffinsformene. Bag kagerne ved 175 grader i cirka 30 minutter ved varmluft. Pynt med frysetørrede bær. ♥

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *