Knækbrød

knæk

Jeg sad for nyligt og kiggede gamle opskrifter igennem, og kunne ikke finde opskriften på knækbrød, som i en periode var ret populær hjemme hos mig, (og hos alle andre, tror jeg?) Heldigvis er opskriften så nem, at den er let at huske, når man har lavet den et par gange. Jeg kan fortælle, at opskriften stadig er et hit! Knækbrødene er gode til den lille sult, og fungerer perfekt som en sund snack.

Knækbrød, 2 bageplader:
1 dl. havregryn (30 g.)
1 dl. sesamfrø (55 g.)
1 dl. hørfrø (70 g.)
1 dl. solsikkekerner (50 g.)
1 dl. græskarkerner (50 g.)
1 tsk. bagepulver
1,25 dl. solsikkeolie
2 dl. vand
2,5 tsk. salt
3,5 dl. hvedemel (kan erstattes med speltmel)
Evt. groft havsalt til drysning

Bland alle ingredienserne til dejen er klistret. Del dejen i 2, og hæld den ene halvdel på et stykke bagepapir, og læg endnu et stykke bagepair over dejen. Rul dejen mellem de to stykker bagepair, fjern det øverste stykke og gentag processen med den anden halvdel. Skær dejen ud i den størrelse du ønsker dine knækbrød skal have. Drys evt. med groft havsalt. Bages ved 200*C i cirka 15 min. til de er gyldne.

knæk1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *