Klassiske hindbærsnitter

hindbærsnitte3

Behøver der være en anledning til at bage en kage? Det spørgsmål stiller jeg tit mit kage/bageglade jeg. Hvis ikke man har en anledning, kan man vel altid finde en, og i disse dage er anledningen til kagebag herhjemme FERIE!

Jeg nyder virkelig min ferie, som indtil videre har været praktisk i forbindelse med at jeg har et kursus i weekenden, og er i fuld gang med at skrive fagprøve. På trods af dette, sker tingene i mit eget tempo, og jeg behøver ikke stresse over deadlines og få for timer i døgnet. Hindbærsnitter er en klassiker, som jeg har kendt så længe jeg kan huske. På trods af dette, er hindbærsnitterne stadig et hit, som jeg glædeligt bager og nyder 

hindbærsnitte2

Hindbærsnitter, ca. 10 stk.
 Mørdej:
Korn fra en vaniljestang
150 g. flormelis
200 g. stuetempereret smør
1 knsp. salt
1 æg
5 spsk. vand

♥ Fyld, glasur og drys:
Hindbærmarmelade
150 g. flormelis
Lidt vand
Frysetørrede hindbær

Flæk vaniljestangen på midten og skrab kornene ud med en kniv. Mas kornene sammen med lidt af flormelisen, så kornene skilles og du får en fin vaniljesukker. Ælt denne vaniljesukker sammen med det resterende flormelis, stuetempereret smør og salt. Rør derefter æg og vand   i dejen, så den samles. Ælt dejen glat og sæt den i køleskabet en times tid.

Rul dejen på et meldrysset bord, og bred den ud på et stykke bagepapir på en bageplade, så den udgør en firkant. Vær opmærksom på, at bunden ikke bliver for tyk – den skal gerne være omkring 3 mm. Prik huller rundt omkring på bunden, og bag den ved 200 grader i 7 minutter, så den kun er halvbagt. Lad den køle af et par minutter, og del den i 3 præcis lige store reklatangler (vigtigt at størrelserne er identiske!) Den ene af de 3 stænger, skal du halvere, så du i alt har 4 stænger med 2 par, hvoraf parrene er af identisk størrelse. Bag de nu 4 stænger i cirka 5 minutter ved 200 grader. Stængerne skal være gyldne, men letbagte – så hold øje, mens de er i ovnen! Lad stængerne køle af.

Bland flormelis og vand til der opnås en tyk hvid, glasur. Kom glasuren på 1½ stang, og drys med frysetørret hindbær. Kom hindbærmarmelade på den resterende 1½ stang. Stængerne med marmelade bruges som bund. Stængerne med glasur,bruges som top. Løft forsigtigt toppene ovenpå bundene, og pres dem forsigtigt fast. Lad glasuren størkne, og skær bundene ud i en passende størrelse snitter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *