Om kirsebær, saft og søde kollegaer

kirsebær1_edited-1
I sidste uge blev jeg stoppet af en sød kollega, som spurgte mig, om jeg mon havde lyst til at få nogle kirsebær med hjem. Det viste sig, at hun havde et stort kirsebærtræ i sin have, hvorfra hun havde høstet 2 store bæreposer og slæbt dem hele vejen med på arbejde, for at vi alle kunne få glæde af dem. Jeg synes det var enormt sødt af hende, og jeg skyndte mig at takke ja. Da jeg kom hjem, vejede jeg min fangst – jeg havde omtrent 1 kilo kirsebær. Jeg gik kort og overvejede hvad jeg mon skulle bruge disse til, og besluttede ret hurtigt at de skulle laves til kirsebærsaft, som vil kunne nydes i haven i disse varme dage.

Jeg fik præcis 0,5 liter saft ud af kirsebærene. Blandingsforholdet er 1/4 – blandet med vand, så der er blevet til et par glas! Jeg forsøgte også at blande saften med danskvand, hvilket er rigtig frisk og dejligt her i varmen. For en måneds tid siden lavede jeg også hyldeblomstsaft , og jeg holder virkelig af disse hjemmelavede safte, som både er hyggelige at lave, men også smager godt! 

kirsebær2_edited-1kirsebærsaft_edited-1

Kirsebærsaft:
1 kg. kirsebær
3 store røde æbler
3 dl. vand
175 g. rørsukker pr. halve liter saft
0,5 tsk. atamon pr. halve liter saft

Skyl kirsebærerne rene og læg dem i en gryde med 3 dl. vand. Skræl æblerne, skær dem i skiver, fjern kernehusene og bland dem med kirsebærerne i gryden. Bring nu gryden i kog, og kog blandingen i 15-20 minutter ved svag varme. Læg en si med et gammelt viskestykke over en skål, og hæld den færdigkogte saftblanding ned i sien. Lad blandingen ligge i sien og dryppe af til der ikke kommer mere saft ud af viskestykket. Mål hvor meget saft du har fået. Hæld saften i gryden med rørsukkeret. Bring saften i kog under omrøring og kog i cirka 5 minutter. Når saften skummer, tilsæt atamon og hæld derefter saften på rene flasker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *