Hyldeblomstmarmelade

hyldeblomstmarmelade3

Idag fortryder jeg lidt, at jeg ikke lavede mere af denne lækre hyldeblomstsaft og frøs den ned, for vi har taget hul på den sidste liter, og jeg har slet ikke fået nok. Jeg kon dog trøste mig med, at jeg fik udnyttet hyldeblomstresterne til fulde, da jeg valgte at lave en skøn hyldeblomstmarmelade udad efterladenskaberne fra min saftproduktion.

Faktisk var det første gang jeg lavede marmelade, men det var virkelig simpelt, og jeg elsker tanken om det fulde udbytte jeg har fået af hyldeblomstskærmene.

Marmeladen smager skønt og kan særligt anbefales til knækbrød og en god ost.

Inden jeg serverer opskriften for jer, vil jeg ønske jer en rigtig god weekend som for mit vedkommende står på kærestetid, god mad, vin og hygge ♥

Hyldeblomstmarmelade, 1 lille sylteglas:
♥ Hyldeblomster/citronerne fra din hyldeblomstsaft
♥ 1/2 tsk. vaniljepulver
♥ 300 g. syltesukker
♥ 5-6 spsk. koncentreret hyldeblomstsaft

Stavblend efterladenskaberne fra din produktion af hyldeblomstsaft og tilsæt vaniljepulver. Kom hyldeblomstkvaset i en gryde med syltesukker og lad det koge svagt i 10-15 minutter. Skyld sylteglasset i atamon inden du hælder marmeladen deri, og stiller det i køleskabet.

hyldeblomstmarmelade2hyldeblomstsaft4hyldeblomstmarmelade5

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *