Hjemmelavet nutella

nutella3Jeg har en svaghed for chokolade. Rettere sagt: jeg elsker chokolade – og jeg elsker Nutella! Jeg tillader sjældent mig selv at spise nutella, da det jo absolut ikke er det mest sunde og nærende at spise til morgenmad – eller andre tider på dagen for den sags skyld. Meeen.. En gang imellem er det altså okay!

En hjemmelavet chokoladepålæg kan snildt måle sig med den originale Nutella. Jeg valgte at tilsætte hasselnødder, da jeg synes at det hører sig til. Hvis man er allergiker, eller bare ikke er så vild med hasselnødder, kan man med fordel også undlade dem. Men hvis du godt kan lide at der er lidt knas i, kan du ligesom jeg gjorde, også hakke hasselnødderne lidt grovere. Resultatet er en lidt mere klumpet udgave end den cremede version, som du opnår ved at  blende nødderne til fint støv, eller helt undlade dem.

Ingredienser til 1 glas Nutella:
∙ 2 dl. piskefløde
∙ 100 g. god, mørk chokolade, finthakket
∙ 100 g. blød nougat, skåret i små tern
∙ 75 g. smør
∙ Evt. 100 g. hasselnødekerner uden skal, finthakket

Piskefløden varmes op til kogepunktet. Tag gryden af varmen. Rør finthakket chokolade i den varme fløde og tilsæt nougaten, som er skåret i tern. Rør indtil blandingen er helt smeltet og tilsæt da smørret. Når blandingen er jævn og helt smeltet, kom den nu færdige chokoladepålæg på glas og opbevar den køligt – undgå køleskab, da den vil blive for fast. ♥

nutella2Nutella1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *