Gulerodsbrud

gulerodsbrud2

De af jer der følger mig på Instagram, er måske allerede stødt på disse gulerodsbrud som jeg før har bagt med stor succes. Opskriften er med inspiration fra ”Meyers bageri” af Claus Meyer som i øvrigt er en god og inspirerende kogebog. Disse gulerodsbrud er særligt gode, og derfor vil jeg selvfølgelig dele dem med jer.

Jeg håber, at I har haft en fantastisk weekend ♥

Gulerodsbrud, 12 stk:
∙ 50 g. gær
∙ 5 dl. lunkent vand
∙ 1 kg. hvedemel
∙ 75 g. sukker
∙ 15 g. salt
∙ 75 g. blødt smør
∙ 2 æg
∙ 150 g. solsikkekerner
∙ 4 stk. revne gulerødder

Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt hvedemel, sukker og  salt og ælt blandingen. Tilsæt derefter det bløde smør og ælt igen indtil dejen er smidig og blød. Lad nu dejen hæve 1 time.

Lav en fordybning i dejen og slå æggene ud deri. Fyld solsikkekerne og de revne gulerødder ned i fordybningen og fold dejen sammen til en stor bolle. Hak dejen i småstykker med en kniv og sørg for hele tiden at samle æggene op og ind i dejen  (dette kan være en smule besværligt – men mist ikke modet! :-) Hak indtil æg og gulerødder er jævnt fordel. Selve dejen må gerne være ujævn – det er bare vigtigt at den er sammenhængenede. Dejen deles i 12 stykker, som løftes over på en bageplade. Lad nu bollerne hæve i 1 time og bag dem derefter ved 220°C i 15 min.

gulerodsbrud1gulerodsbrud

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *