Fuldkornspølsehorn

pølsehornDa jeg havde god tid i går formiddags bagte jeg pølsehorn, som vi kan tage med på turen i dag, hvor vi skal til Legoland. Jeg tror, at de kommer til at falde i god jord hos os alle 3. Jeg kunne da heller ikke dy mig for at smage en i går inden jeg drog afsted på arbejde. Selvom pølsehornene altså er allerbedst lune og nybagte, så kan de så absolut også godt spises kolde, og er perfekte til madpakken på en dag som i dag.

Nu vil jeg drikke det sidste af morgenkaffen inden vi tager afsted. Men I skulle jo ikke snydes for opskriften. Ha’ en fantastisk solskinslørdag ♥

pølsehorn2
Pølsehorn, 18 stk.:
1 dl. mælk
50 g. gær
25 g. smør
2 æg (det ene skal bruges til pensling)
400 g. hvedemel (erstat evt. 100 g. med fuldkorns hvedemel)
1 tsk. salt
3 tsk. sukker
God ketchup
Brunch/wiener eller andre gode pølser
Sesamfrø til drys

Mælken lunes til fingervarm temperatur, og gøres røres deri. 1 æg, salt, sukker, hvedemel og fuldkorns hvedemel tilsættes, og der røres godt rundt. Dejen æltes til den er jævn, smidig og ikke længere klistret. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i 1 time. Hæld dejen ud, og rul den på et let meldrysset bord. Skær dejen ud til 20 små trekanter. Ilæg en klat ketchup i hver trekant. Læg en passende størrelse pølse i den brede ende af hver trekant. Fold trekanten rundt om pølsen, så der dannes et horn. Lad pølsehornene hæve i 30 min. på en bageplade med et viskestykke over. Pensl derefter pølsehornene med 1 sammenpisket æg. drys med sesamfrø og bag ved 200 grader i 15 min. til de er gyldne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *