Fødselsdagsboller

fødselsdagsbollerDer er altså ikke noget som nybagte boller. Duften som spreder sig i hele huset er så skøn og skaber en stemning af hjemlig hygge.  ♥

Denne opskrift har efterhånden fulgt mig i en årrække, men den hitter hver gang – år efter år! Som jeg allerede har skrevet lidt om her, inviterede jeg i sidste uge til forsinket fødselsdagsfest. Traditionen tro skal der serveres boller til en rigtig fødselsdagsfest- og alle 42 stk. blev spist med stor velbehag!

Bollerne kan med fordel nedfryses og er også velegnet til madpakken.

Fødselsdagsboller, 21 stk. store:
♥ 2 dl. vand
♥ 3 dl. letmælk
♥ 50 g. gær
♥ 100 g. smør
♥ 900 g. hvedemel
♥ 50 g. sukker
♥ 1/2 tsk. groft salt
♥ 1 æg + 1 til pensling

Bland vand og mælk i en gryde og lun til lillefingervarm temperatur. Hæld væsken i en skål og smuldr gæren deri. Smelt smørret og tilsæt det smeltede smør og de øvrige ingredienser til dejen er glat og jævn. Lad dejen hæve ved stuetemperatur med et viskestykker over sig i cirka en halv time. Ælt derefter dejen og form dem til boller. Læg bollerne på en beklædt bageplade og bag ved 200 grader varmluft i cirka 15-20 minutter. Bollerne skal være let gyldne.  ♥

fødselsdagsboller4fødselsdagsboller2

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *