Dadelkager

dadelkage3
Herhjemme har vi de seneste 3 uger ihærdigt forsøgt at skære ned på sukker og gluten. Det går faktisk meget godt, og når først man er inde i en rytme, er det slet ikke så slemt. Vi manglede lidt noget til at dække den søde tand med, og jeg har haft stor succes med disse små dadelkager.

Da jeg mødte R kunne han ikke fordrage dadler, og jeg kunne have mine dadler helt for mig selv – den tid er ovre! Nu har vi altid dadler i køleskabet, som lystigt spises som snacks, og han er heller ikke længere skepsis for mine dadelopskrifter! Er den nu jeg skal påpege, at jeg har fået ham opdraget godt? ;-)

Opskriften er ret simpel, og tager ikke mange minutter at bikse sammen! Det er 2. gang jeg laver en portion, og de holder sig ret godt, og forbliver fugtige selv flere dage efter de er bagt. Vi har haft vores til at stå i køleskabet i disse dage hvor varmen bager over Danmark – og de er altså også rigtig gode kolde! Jeg har drysset disse med hasselnød krokkant – men det kan man jo gøre som man vil. Prøv evt. med frysetørrede bær.

dadelkage2

Opskrift, 12 små dadelkager:
30 dadler uden sten
50 stk. mandler
2 appelsiner
4 tsk. kanel
4 tsk. vaniljepulver
4 tsk.
4 dl. vand
4 spsk. kokosmel
4 spsk. kokosolie
2 æg
Pynt: efter eget valg

Riv appelsinskallen af de 2 appelsiner og riv den på et rivejern. Fjern eventuelle sten fra dadlerne. Bland og blend alle ingredienserne til en ensartet masse – massen må gerne være klumpet, men sørg for at alle dadlerne er moste. Bag kagerne på 200 grader i 15-20 min.

Ha’ en helt fantastisk solskinssøndag – nu vil R og jeg spise morgenmad, og inden længe går turen for anden gang i år til stranden ♥

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *