Chokoladekage med øl

ølkage1_edited-1Onsdag, grundlovsdag, fridag og ikke mindst fars dag skal fejres på bedste vis. Min kære far skal selvfølgelig forkæles, og i år står dagen i øllets tegn. Jeg har lavet en lille kurv fyldt med chokolade og økologiske specialøl. Derudover kastede jeg mig i morges ud i at bage en ølkage som jeg havde gået og været lidt skeptisk for at lave. Men da først jeg havde fundet den rette øl til projektet (jeg er nemlig ikke ølkender!), gik det egentlig godt. Resultatet blev en super lækker og svampet kage.

Forkæl en mand i dit liv – eller bare en ølelsker – med denne kage ♥

Chokoladekage med øl, 1 bradepande:
250 g smør
75 g kakao
2,5 dl hvidtøl Porter eller Guinness
350 g sukker
3 æg
150 g revet marcipan
1,5 dl Kærnemælk
200 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
Glasur
½ dl hvidtøl Porter eller Guinness
150 g god mørk overtrækschokolade (jeg kan anbefale den fra Odense Marcipan)

Smelt smørret i en gryde. Tilsæt kakao samt hvidtøl og varm det igennem under omrøring. Pisk sukker og æg til en luftig æggesnaps. Tilsæt revet marcipan og pisk det godt sammen til det er let og luftigt. Rør kærnemælken i, sigt hvedemel samt bagepulver i dejen og rør det hele sammen med smørblandingen. Kom dejen i en smurt bradepande og bag kagen ved 160° C i 35-40 min. Mærk efter med en strikkepind om kagen er bagt, der må ikke sidde dej på pinden. Afkøl på en rist og pynt med ølglasur af øl og overtrækschokolade smeltet over vandbad. Velbekomme ♥

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *