Chokoladekage med blåbærskum

Blåbærkage

Jeg havde fødselsdag i sidste uge, hvilket blev fejret på bedste vis – jeg holdte nemlig fødselsdag med min kæreste på et luksuriøst hotel i Egypten. Jeg kunne ikke have ønsket mig en bedre fødselsdag, men det var en anderledes dag end den fødselsdag med boller og kage, som jeg er vant til herhjemme. Efter at være kommet hjem, inviterede vi derfor Vi familien til en “rigtig”, men forsinket fødselsdag torsdag aften. Jeg havde en skøn aften med mennesker jeg holder af.

Til fødselsdagen serverede jeg blandt andet denne lækre chokoladekage toppet med blåbærskum. Opskriften er udviklet af Mette Blomsterberg, og er en frisk, syndig og helt uimodståelig sag. Forbered blåbærsylten og chokoladecremen dagen før – så skal du kun bekymre dig om chokoladebunden på dagen den skal spises. Kagen kan med fordel også fryses hvis tiden er knap. ♥

båbærkage3blåbærkage2

Chokoladekage med blåbærskum:
♥ Blåbærsylt:
1 vaniljestang
100 g. sukker
Saft fra 1/2 citron
200 g. friske blåbær
♥ Hvid chokoladecreme:
4 bl. husblas
0,5 liter piskefløde
150 g. hvid chokolade
♥ Chokoladebund:
175 g. smør
1 dl. vand
1 vaniljestang
300 g. sukker
200 g. hvedemel
4 æg
75 g. kakao
1 tsk. bagepulver

Blåbærsylt: Flæk vaniljestangen og bland den med lidt af sukkeret, så du opnår en fin vaniljesukker uden klumper. Bland vaniljesukker, sukker, citronsaft, blåbær og den tomme vaniljestang i en gryde og lad det koge let uden låg i 15 minutter. Blend derefter sylten med en stavblender og sæt den i køleskabet minimum 2 timer eller til næste dag.

Hvid chokoladecreme: Læg husblas i blød i 30 min. i 1/2 liter vand. Varm fløden op i en kasserolle til 80 grader. Hak den hvide chokolade fint, og læg den i en skål. Hæld først halvdelen af den opvarmede fløde ned i skålen, og rør til chokoladen næsten er smeltet, og tilsæt derefter den resterende fløde og rør igen. Vrid husblassen fri for vand, kom den i den hvide chokolade og rør til den er opløst, så du sikrer at der ingen klumper er! Dæk skålen til med folie og sæt den i køleskabet minimum 3 timer eller til næste dag.

Chokoladebund: Smelt smør og vand i en kasserolle. Flæk vaniljestangen og bland den med lidt af sukkeret, så du opnår en fin vaniljesukker uden klumper. Pisk vaniljesukker, sukker og æg til en tyk æggesnaps. Bland hvedemel, kakao og bagepulver sammen og sigt det op i æggesnapsen. Tilsæt det smeltede smør mens du vender forsigtigt i dejen. Smør en springform (24 cm.) med en klat smør og fordel dejen deri. Bag dejen i ovnen ved 175 grader i cirka 40 minutter. Lad kagen afkøle og sæt den på køl indtil den skal serveres.

Anretning: Pisk den nu kolde hvide chokoladecreme sammen med blåbærsylten, så der opnås en fin lilla farve. Kom blåbærcremen i en sprøjtepose (jeg brugte ingen tyl) og sprøjt små, sammenhængende blåbærbomber ovenpå bunden. Stil igen kagen på køl indtil den skal serveres. Sigt lidt kakaopulver henover kagen og udskær den lige inden serveringen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *