Bananispinde overtrukket med chokolade

bananis2Jeg blev for nyligt påmindet om disse skønne, skønne bananispinde. Det er jo sommer, så is er i den grad tilladt (også de med fløde – og også selvom sommervejret er gråt) Det bedste ved netop disse bananispinde er dog, at de er forholdsvist sunde – selvfølgelig afhængig af, hvor meget chokolade og drys man topper dem med. Alt med måde – naturligvis.

Bananisen smager bedst inden de bliver dybtfrosne, men hvis du ikke får spist isene samme dag som du laver dem, kan de sagtens holde sig. Bananisene er super nemme at lave, koster ikke særligt meget, og smager bare himmelsk på såvel en varm som en grå sommerdag ♥

Ispindene kan findes i flere hobbyforretninger og supermarkeder. Jeg fandt mine i Søstrene Grene hvor 8 stk. koster 3,95,-.

bananis5

8 Bananispinde
Ispinde 
4 bananer
♥ 
100 g. mørk chokolade
♥ Topping efter eget ønske.
Foreslag til topping: kokos, hindbær, pistacie, nøddekrokant

Bananerne halveres, så du får otte bananender. Stik en ispind i den brede ende af hver banan, og læg ispindende i fryseren i et par timer. Smelt den mørke chokolade, og hæld den i et højt glas; så er det nemmere at dyppe bananerne. Gør din topping klar, og dyp enkeltvis bananerne i den varme chokolade. Drys den ønskede topping hen over chokoladen med det samme inden chokoladen størkner. Læg derefter ispindende tilbage i fryseren i en times tid.

bananis4bananis6

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *